Het idee

Ei gelegd in Zwolle

Catbirds zijn in 2013 bedacht door vormgeefster Willemien Haagsma. Ze maakte deze met de hand en verkocht de meesten vanuit haar ontwerpstudio aan de Van Karnebeekstraat in Zwolle. Het was een groot succes, de Catbirds vlogen de deur uit en ze werden gewaardeerd door jong en oud. Het handwerk was behoorlijk arbeidsintensief en wegens andere ontwerp-opdrachten stagneerde enige tijd de Catbirds-populatie.

Catbirds te koop in de binnenstad van Zwolle zoals bij Talamini IJs en Van Orsouw banketbakkerij.

 

Productie

De huidige productietechnieken bieden nieuwe mogelijkheden en geven de Catbirds weer vleugels!
In samenwerking met Prestige uit Genemuiden is het ontwerp eens goed onder de loep genomen. De Catbirds worden tegenwoordig op hout geprint en gestanst. Dankzij een doordacht kliksysteem zijn ze eenvoudig in elkaar te zetten. De kenmerkende snorharen worden nog steeds met de hand gemaakt en aangebracht.

Natuurlijk

Catbirds hebben een prachtige natuurlijke uitstraling en een kleurrijk design. Het materiaal is uitstekend opgewassen tegen weer- en wind en de afbeelding blijft kleurvast. De afmetingen en het invlieggat van het huisje zijn geschikt voor kleine vogeltjes zoals mezen, mussen en vinken. De bovenzijde van het huisje kan geopend worden waardoor je af en toe even kunt kijken of er al bewoning is.


Cadeautip

Catbirds zijn online te koop en worden verzonden via een voordelig brievenbuspakket. De ontvanger hoeft dus niet thuis te zijn om het pakket in ontvangst te nemen. Ideaal om iemand te verrassen met een origineel cadeau! Liever een kant- en klare Catbird? Kies dan in de webwinkel voor de gemonteerde versie die tegen een meerprijs per pakketpost wordt verzonden.